Skipass inclus!
Obereggen - Excelenţă sub formă de pârtii!

Abia la finalul anilor '60 au avut curaj 11 tineri să plănuiască o instalaţie pentru schi în Obereggen (1550 m), un sătuc în inima Dolomiţilor. O autentică revoluţie pentru aşezarea liniştită, cu o ofertă hotelieră constând din o unică cazare cu 20 de paturi. Astăzi vă aşteaptă la poalele Latemar o staţiune de iarnă îndrăgită, primei instalaţii pe cablu i s-au adăugat între timp alte 21. Domeniul schiabil Obereggen este în ziua de azi gazdă anuală a unei competiţii de cupă europeană cu multă tradiţie şi face parte, după asocierea cu Pampeago şi Predazzo din Ski Center Latemar. Cu toate acestea Obereggen şi-a păstrat farmecul iniţial, de sat montan primitor şi încântător. În cel mai la altitudine sat din Val d’Ega oaspeţii se pot bucura de o vedere panoramică unică pe vârfurile patrimoniu mondial UNESCO ale Latemar, Weißhorns und Schwarhorn. Această aşezare este foarte apreciată de locuitorii Obereggen şi localitatea se numără printre "Perlele Alpilor". Această denumire o merită 28 de regiuni turistice din Alpi, care se disting cu soluţii de mobilitate ecologice şi protecţia mediului înconjurător.

Desigur că nu este de aşteptat ca staţiunea cu 100 de locuitori să fie un bastion al Après-Ski-ului, dar la "Tipi" chiar la intrarea în domeniul schiabil aveţi la dispoziţieun local tipic pentru un pahar şi multă bună dispoziţie la finalul coborârii. Aici petrec de mai multe ori pe săptămână şi mai târziu şi cei care profită de instalaţia de nocturnă - fie pentru schi, fie pentru derdeluş. Şcoala de Schi şi Snowboard vă invită în plus de mai multe ori pe săptămână la "Obereggen Night Show" cu jocuri de artificii, performanţe Freestyle şi Open Air Disco. Pentru săniuş nu trebuie desigur să aşteptaţi căderea soarelui, se pot bucura de derdeluşul natural de 2,5 km din Obereggen sau de oricare din celelalte din Val d’Ega, situate la altitudini între 800 şi 2500 m. În jurul Obereggen se întind în jur de 20 km de trasee de drumeţii de iarnă, pentru explorarea lumii montane şi în afara pârtiilor de schi.

Skipass-ul "Fiemme-Obereggen" este valabil în cinci domenii schiabile, cât se poate de diferite: Alpe Cermis, Alpe Lusia-Bellamonte, Lavazé-Oclini, Passo Rolle şi Ski Center Latemar. Aici iubitorii sporturilor de iarnă pot alege din 111 km de pârtii cu diverse grade de dificultate, situaţi între 860 şi 2388 m altitudine şi acoperiţi de 45 de instalaţii pe cablu. Începătorii încep cel mai bine pe pantele însorite ale Alpe Lusia. Cei cu experienţă se vor bucura în mod deosebit de coborârea olimpică abruptă de la Alpe Cermis mai sus de Cavalese – pe 7,5 km lungime cuceriţi 1400 m diferenţă de altitudine până în vale. Domeniul schiabil local, Ski Center Latemar, oferă el în sine multă varietate. Şi asta nu doar în ceea ce priveşte coborârile clasice. Cei curajoşi sunt aşteptaţi la "Snowpark Obereggen" cu multe obstacole, printre care o halfpipe. Pârtiile pot fi 100% înzăpezite artificial. În plus sunt au fost distinse de numeroase ori pentru prepararea excelentă. Pentru copii în Obereggen a fost creată BrunoLand. Primele alunecări se fac aici sub supravegherea grijulie a Ursului Bruno, pe două benzi rulante cu lungimi diferite, cu program de agrement şi multe atracţii cum are fi un carusel şi un pod suspendat. Din sezonul de iarnă 2016/17 este în funcţiune aici şi o instalaţie "combi": înlocuieşte fostul telescaun de 4 locuri Laner şi oferă mai mult confort. Tot confort, dar şi delicatese culinare vă aşteaptă în schimb la instalaţia Oberholzlift.

În jurul Obereggen vă aşteaptă 100 km de pârtii de schi fond, cu grad de dificultate redus sau mediu. Un punct de pornire ideal este la Nova Ponente. De aici pornesc mai multe circuite cu vedere frumoasă asupra lanţurilor montane Catinaccio şi Latemar. Mai multe staţii, cu refugii pentru pauze, vă aşteaptă pe parcurs. Deosebit de atrăgătoare sunt pârtiile de la pasul Lavazè, la cota 1800., care duc până în Valea Fiemme, punctul central al schiului de fond în Italia şi unde ajungeţi uşor cu un skibus dedicat practicanţilor acestui sport.

vezi mai multe

Sejururi din din DE ORIUNDE catre Hotel Marica, Obereggen, Italia