Nassfeld-Hermagor - The snow must go on!

Direct la graniţa cu Italia se află Laua muntoasă Nassfeld (1530 m)cu domeniul schiabil Nassfeld-Pressegger See şi localitatea Hermagor (602 m). Datorită localizării sale sudice, regiunea este însorită, iar iubitorii sporturilor de iarnă au împărţit domeniul pe două etaje şi anume: schiorii pasionaţi de schi fond se distrează la cca. 700 m altitudine, în timp ce un areal larg de pârtii se întinde până mai sus de 2000 m altitudine. Domeniul de schi Nassfeld-Pressegger See excelează prin oferta de pârtii: 110 km de pârtii diferite şi 30 de intrări diferite oferă pentru fiecare ceva pe gustul său! Astfel are domeniul schiabil, cu toate că este răsfăţat cu multe ore de soare, mulţumită climei şi înzăpezirii artificiale, siguranţă de zăpadă absolută. Schiorii pasionaţi de schi fond găsesc în întreaga Carintia o reţea de pârtii foarte bine preparate cu cca. 230 km lungime. Datorită locaţiei la lacul Pressegger, sunt disponibile în plus multe alte activităţi de petrecere a timpului liber, cum ar fi patinajul pe gheaţă sau hochei pe gheaţă.

Lista posibilităţilor de Après-Ski este lungă: în domeniul schiabil se găsesc multe refugii care invită la o seară plăcută, plină de evenimente. În mod deosebit, "Cube", unul dintre cele mai moderne din regiune, reprezintă cu clubul său punctul de întâlnire al scenei de snowborad, petrecerea fiind animată de beat-urile DJ-urilor internaţionali. Şi din punct de vedere culinar vă puteţi bucura din plin de bucătăria carintiană în una dintre cele 25 de restaurante şi căbănuţe sau de flerul mediteranean într-una dintre originalele "Trattoria" pe partea italiană a Nassfeld. În zilele de marți, vineri și sâmbătă, serile de pe pârtia de săniuș de 2 km Rattendorf, care este iluminată, sunt pline de viteză.În timpul zilei în orice caz trebuie să testaţi NTC Blue Day: pentru cca. 19 € puteţi timp de o zi să închiriaţi diverse aparate de sport distractive şi să le testaţi într-un areal restrâns - de la snowtubing până la snowfox, snowcycles şi airboard. Peste 50 km de cărări pentru drumeţii de iarnă le stau la dispoziţie iubitorilor de natură. Fanii patinajului pot face o excursie la lacul Pressegger sau la lacul Weissen - una dintre cele mai mari suprafeţe de patinat din Europa! Aici pot iubitorii de patinaj şi de hochei pe gheaţă sau curling să se distreze. Jur împrejurul lacului este o pârtie de schi fond şi o potecă pentru drumeţii. Ați prefera ceva mai relaxant? Nici o problemă. Aquarena este locul perfect pentru dvs. O piscină interioară cu tobogan și o zonă de SPA cu diverse saune, o baie de aburi și săli de relaxare asigură relaxarea după o zi lungă pe pârtii.

Cu"TopSkiPass Kärnten & Osttirol GOLD" vi se pune la dispoziţie începând cu domeniul schiabil Nassfeld-Pressegger See o incredibilă diversitate: puteţi schia în 31 de domenii schiabile, pe un total de 876 km de pârtii (vezi regiune de schi)! Oferta de pârtii din Nassfeld-Pressegger See este totuşi remarcabilă: 110 km de pârtii, 30 instalaţii pe cablu, posibilităţi de schi până la 2002 m înălţime şi o mare siguranţă de zăpadă oferă condiţii optimale pentru toate categoriile de schiorilor!Millennium-Express, cu 6 km lungime, vă aduce în doar câteva minute din staţia de vale până la Skiplatz Madritsche (1919 m), punctul crucial, de pivot al domeniului schiabil. Acesta oferă tot ce își dorește inima unui sportiv, de la pârtii de începători până la trasee de viteză. Începătorii pot exersa cel mai bine la Sonnleitn sau în jurul Sonnenalpe şi Tressdorfer Alm. Aici se află şi "Bobo's Miniclub", pentru cei mai mici care sunt pregătiţi să-şi facă primele exerciţii pe zăpadă. Cei mai experimentaţi fani ai sporturilor de iarnă sunt aşteptaţi la Speedstrecke din Troghöhe sau Buckelpiste la Rastl. Pentru freerideri sunt variante bune la coborârea Trogkofel sau la cea din Rudnigsattel. Cea mai lungă pârtie este în acelaşi timp şi singura variantă de coborâre până în vale şi are o lungime de 7,6 km, începând de la Tröpolacher Alm. Cei mici pot exersa în zona destinată special, lângă staţia de vale. O altă atracţie este circuitul Ski-Movie-Rennstrecke din Zweikofelbahn. Un snowpark variat le stă în Watschiger-Alm-Lift la dispoziţia freestyle-rilor, cât şi un ski- şi boardercross la coborârea spre vale. Există şi o funslope, cu mai multe obstabole pe o lungime de 700 m care se numește ”The Snake”,aceasta se află la coborârea Lärchenboden. Ca serviciu special vă sunt oferite Wi-Fi-Hotspots, răspândite peste tot în domeniul schiabil, unde vă puteţi conecta la reţea gratuit, astfel nu trebuie să aşteptaţi până la întoarcerea acasă pentru a arată prietenilor poze din vacanţa la munte, o puteţi face direct de pe telefonul mobil, chiar de pe pârtie. În plus, domeniul schiabil Nassfeld a investit deja masiv în tehnologii eficiente din punct de vedere energetic în ultimii ani. Telecabinele și teleschiurile, precum și cele până la 460 de sisteme de înzăpezire, cu tehnologie de ultimă oră, sunt operate cu energie electrică din energii 100% regenerabile. În plus, tehnologii inovatoare precum măsurarea prin GPS a adâncimii zăpezii permit pregătirea cu cea mai eficientă energie a pârtiilor și gestionarea inteligentă a zăpezii.

Culisa naturală din jurul Nassfeld vă pune la dispoziţie o reţea de pârtii de schi fond de în total 130 km - şi astfel cea mai extinsă din Austria! Pârtiile sunt preparate optim, pentru bucuria atât a celor care preferă freestyle, cât şi a celor care preferă stilul clasic. Chiar în jurul domeniului schiabil sunt grupate în total 22 km de pârtii clasice. Skibus-ul gratuit vă duce comod la oricare din porţiuni. O atracţie deosebită este "Sonnenloipe" la Kirchbach, care duce prin peisaje minunate, Impresionantă este şi cea de la Lago Pramollo la Nassfeld, unde pârtiile duc pe teritoriul Austriei, dar şi pe cel al Italiei. Reţeaua a primit sigiliul de calitate Loipengütesiegel. Cine vrea să încerce biatlon trebuie neapărat să facă o vizită la noul "Nordic Competence Center", de la staţia de vale a Millennium-Express' în Tröpolach.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Lake Resort Pressegger See, Nassfeld-Hermagor, Austria

Verifica tarife si disponibilitate