Skipass inclus!
Cavalese – Poarta către Dolomiţi!

Situat la 1.000 m deasupra nivelului mării Cavalese este capitala administrativă a Val di Fiemme şi fermecătoare datorită atmosferei tipic italieneşti. Pe o terasă însorită în Val di Fiemme localitatea iese în evidenţă printre staţiunile de schi în special datorită impresionantului palat renascentist. După o zi variată pe pârtii vă stau la dispoziţie multe oferte de sport sau culturale. De relaxat vă puteţi relaxa în unul din numeroasele restaurante sau localele tradiţionale. Şi alte localităţi în Val di Fiemme vă aşteaptă la o vizită. Aici găsiţi piscine acoperite, terenuri de tenis şi patinoare în aer liber.

În toate domeniile schiabile din Val di Fiemme există numeroase posibilităţi de a încheia ziua în mod liniştit şi plăcut. La revenirea de pe pârtii sunteţi aşteptaţi la refugiile tradiţionale pentru a profita de ultimele raze de soare, vă bucura de peisajele minunate sau încheia ziua cu foarte gustoasele specialităţi culinare ale regiunii. Vă puteţi desigur hotărî şi pentru unul din numeroasele baruri şi localuri de noapte, cu muzică şi atmosferă de petrecere. În special în Cavalese vă aşteaptă localuri cu gastronomie excelentă, locală sau internaţională şi baruri şi pub-uri. Diverse pub-uri vă stau la dispoziţie pentru seri de petrecere. Şi altele din localităţile înconjurătoare ale Val di Fiemme au şi de discoteci şi baruri pentru seri mai animate. "Cermisfera Fashon Lounge Bar" chiar la finalul pârtiei Olimpia 3 este un loc ideal nu doar pentru pentru se bucura de ultimele raze de soare la finalul unei zi pline la schi, ci şi din contră un loc de pornire pentru pârtia cu nocturnă. Valea este în plus o destinaţie ideală şi pentru iubitorii de drumeţii şi natură. Fanii plimbărilor cu rachetele de zăpadă au şi ei la dispoziţie trasee cu diverse grade de dificultate pentru a explora împrejurimile, la fel şi pentru cei care practică nordic walking. Deosebit de romantică este cu siguranţă o plimbare cu rachetele de zăpadă la lumina lunii sau săniuş sun stele de-a lungul pârtiei cu nocturnă din Obereggen, care este deschisă de mai multe ori pe săptămână până la ora 22:00. Din iarna 2016/2017, cu noua istalaţie pe cablu combi Laner din Latemar, aveţi facilitat accesul la noua pârtie de derdeluş cu cca. 750 m lungime, care porneşte din Almgasthaus Epircher-Laner şi continuă până la staţia de vale a telescaunului Absam-Maierl. În total sunt în Eggental 9 pârtii de derdeluş.

Skipass-ul "Val di Fiemme-Obereggen" este valabil în cele foarte diferite 5 domenii schiabile Alpe Cermis, Alpe Luisa-Bellamonte, Lavazé-Oclini, Passo Rolle şi Ski Center Latemar. Astfel schiorii pot alege dintre multe pârtii cu toate gradele de dificultate - mai exact 111 km, la altitudini între 860 şi 2388 m, acoperite de 45 de instalaţii pe cablu. Pentru începători cele mai potrivite sunt cele de pe versantele sudice ale Alpe Lusia. Experţii în schimb sunt aşteptaţi la pârtia abruptă de Olimpiadă de pe Alpe Cermis, mai sus de Cavalese – aici diferenţa de altitudine acoperită este de în total 1400 m la o lungime a pârtiei de 7,5 km. Pentru snowboarderi există în plus câteva Snow-Park-uri, printre altele la Ski Center Latemar cu rails, boxen, kicker, o half-pipe şi multe altele, iar pentru free-rideri domeniul schiabil cu zăpadă foarte sigură are porţiuni de vis! În Val di Fiemme circulă un skibus gratuit care asigură legătura dintre diversele localităţi şi domenii schiabile. Din iarna 2016/2017 vă aşteaptă combinaţia instalaţiei pe cablu Laner, formată dintre telescaunul cu 6 locuri şi telecabina cu 8 locuri din centrul de schi Latemar. Cu aceasta aveţi acces uşor şi la noua pârtie de săniuş de cca. 750 m lungime. În decembrie 2016 s-a deschis un refugiu montan din lemn şi sticlă în Oberholzlift, cu terasă cu panoramă şi bar, care vă invită la o pauză binemeritată. În Alpe Cermis se află paradisul copiilor "Cermislandia", cu noile pârtii de săniuş şi tubby, precum şi un loc nou pentru exerciţii la şcoala de schi. În lounge-barul modern "La Baita Tonda" vă puteţi încălzi după o zi de schiat şi relaxa.

"Leagănul schiului fond", cum este numită des Val di Fiemme, este un adevărat paradis pentru fanii acestei discipline. Nu degeaba a fost deja de trei ori gazda campionatelor mondiale ale modalităţilor nordice, în 1991, 2003 şi în 2013! Din 1971 are loc aici şi competiţia tradiţională internaţională de schi fond Marcialonga, care duce sportivii pe 70 de km prin văile di Fiemme şi di Fassa. În total domeniul dispune de 150 km de pârtii şi oferă multe posibilităţi atât pentru începători cât şi pentru cei cu ceva experienţă. O provocare - dar cu zăpadă sigură - sunt pârtiile de la altitudine de la trecătoarea Lavazèpass care se întind cu diverse grade di dificultate până la 1800 m de altitudine. Cea mai lungă pârtie se află la Deutschnofen-Petersberg şi este foarte exigentă cu ai săi 25 km. La Lago di Tesero se află nu doar pârtia cu nocturnă de 3 km ci şi stadionul campionatelor mondiale şi instalaţiile sale moderne de schi fond şi salturi. În Cavalese, traseele de schi fond trec direct pe lângă stația din vale a Alpe Cermis, astfel încât aici vă puteţi bucura imediat de schi în Val di Fiemme. De aici vă puteți conecta la legendarul Marcialonga, care străbate întreaga Val di Fiemme și este unul dintre cele mai lungi trasee acoperite de zăpadă din lume. Poate fi schiat atât în stil clasic, cât și în stil skating.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Hotel Lagorai, Cavalese, Italia

Verifica tarife si disponibilitate