Skipass inclus!
Chamonix - Schi de excepţie!

Staţiunea Chamonix are ca şi culisă împresionantul peisaj montan al Mont Blancs (4810 m). Localitatea dezvoltată oferă vizitatorilor săi un punct de acces ideal la regiunea de schi. Domenii schiabile variate şi provocatoare, care se întind la altitudini de până la 3842 m se adună în jurul "Cham", cum mai este cunoscută. Plăcerea absolut extraordinară o găsiţi însă în primul rând off-piste. Aici se întrec în fiecare an freeriderii şi "extremiştii" din toată lumea. Chamonix, care în 1924 a fost gazda Jocurilor Olimpice, are tradiţie bogată şi o infrastructură turistică de invidiat pe lângă peisajele incredibile - de la 1035 m panorama este cu adevărat unică. "Marele Frumos" - cum numesc localnicii Mont Blanc - domină valea cu vârful său de 4810 m, acoperit cu o armură de zăpadă şi gheaţă. Dar şi "zdrenţuitele" vârfuri cum ar fi Drus (3754 m) sau Aiguille du Midi (3842 m) ştiu să se ăună în scenă! Staţiunea vă aşteaptă cu un centru plin de viaţă, cu zonă pietonală, numeroase restaurante şi cafenele şi o ofertă de Après-Ski considerabilă. Cu toate acestea Chamonix a reuşit să-şi păstreze farmecul tradiţional şi atmosfera primitoare de vacanţă.

Staţiunea Chamonix este un punct de întâlnire strălucitor pentru toţi cei pasionaţi de sport, aventură şi petrecere. Aici se întâlnesc şi se amestecă în mulţime freeriderii şi iubitorii de adrenalină cu turiştii clasici. Fiecare dintre persoanele care caută un local de Après-Ski pe gustul lor va găsi aici ceva potrivit. Pentru a începe seara, vă recomandăm o vizită la unul din barurile şi pub-urile cu muzică în direct, cum ar fi Chambre Neuf sau L'Arbate. Hot-Spots sunt şi White Hub şi Quartz Bar, al căror interior este inspirat de cristale. Apoi începe viaţa de noapte propriu-zisă, la Dick's Tea. Cu ambient elegant sau rustic vă aşteaptă numeroase baruri şi cafenele împrăştiate în întreaga staţiune. Cine vrea să petreacă în schimb o seară mai liniştită, poate face ceva cumpărături în centrul staţiunii sau îşi poate încerca norocul la cazinou. Cu un program foarte extins de sport nu veţi duce lipsă de mişcare. Un patinoar artificial, piscină, 2 săli de tenis/squash, o sală de căţărări şi un centrul fitness oferă destule posibilităţi de exprimare. Adrenalină oferă în schimb un zbor cu parapanta sau căţărarea pe gheaţă. Puteţi explora natura la o drumeţie de iarnă în jurul Chamonix sau la o drumeţie cu rachetele de zăpadă pe culisa impresionantă a Mont Blancs. Merită însă făcută şi pur şi simplu o plimbare prin Chamonix cu diferitele sale straturi arhitectonice - admiraţi faţadele Art-Decó şi Hotelurile din Belle Epoque, vechi gospodării şi vile impozante, chalet-uri şi biserici. "Alpin-Museum" este o destinaţie obligatorie pentru cei interesaţi de alpinism şi nu doar.

Skipass-ul "Chamonix Le Pass" vă garantează distracţie pe plăci pe în jur de 172 km de pârtii, acoperiţi de 60 de instalaţii pe cablu. Acestea se află în domenii diferite: Domaine de Balme, Grands Montets şi Brévent/Flégère, cu diferite oferte pe diferite gusturi în funcţie de situare. În plus în skipass sunt incluse şi domeniile portivite pentru începători La Vormaine, Les Chosalets, Les Planards şi La Poya. Legătura între domenii nu este asigurată pe cablu, puteţi folosi însă fără probleme skibus-ul gratuit. În timp ce începătorii preferă în general Col de Balme sau pantele sudice de la La Flégère, cei cu mai multă expereinţă se bucură în special de fabuloasele posibilităţi de freeride şi coborâri "negre" din zona Grands Montets şi de la Brévent. În sezonul 2018/2019 în Grands Montets se va inaugura o nouă zonă pentru începători. O autentică provocare o constituie Piste de Pylônes la Grands Montets: cu o lungime de 3,5 km acoperă o diferenţă de nivel de 1300 m! La tururile de schi nu pierdeţi ocazia de a profita de cunoştinţele ghidurilor profesionişti. Un snowpark cu diferite elemente, snowbowl şi boardercross vă aşteaptă cu distracţie maximă la Grands Montets. Pentru şi mai multă zăpadă adâncă - de exemplu în legendara Vallée Blanche, cu minunaţii săi 20 km de freeride - recoamdăm extinderea skipass-ului la "Mont Blanc unlimited". Acesta permite acces la 870 km de pârtii, printre care fără limitări în italiana Courmayeur, elveţiana Verbier sau în marele teritoriu schiabil Evasion Mont Blanc.

În regiunea Chamonix pe practicanţii disciplinei nordice cca. 20 km de pârtii pregătite, cu toate gradele de dificultate. Pârtiile duc prin valea Chamonix, de-a lungul râuleţului Arve, în marea majoritare prin porţiuni umbrite de pădure. În total vă stau la dispoziţie 11 pârtii, unele pregătite şi pentru stil skating, iar la şcolile locale puteţi rezerva şi lecţii de schi fond.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Résidence La Rivière, Chamonix-Mont-Blanc, Franta

Verifica tarife si disponibilitate