Skipass inclus!
Vigo - Fantasticii Dolomiti !

Primitoarea staţiune Vigo (1.382 m) este situată în inima panoramei impresionate a Catinaccio (2981 m). Dar situarea excelentă nu este este singurul lucru interesant la Vigo , şi centru animat vă aşteaptă cu multe atracţii turistice istorice. În trecut Vigo a fost centrul religios şi sediul administraţiei văii. Nu lipseşte farmecul mediteran dar totuşi staţiunea este mult mai liniştită decât altele şi astfel o destinaţie foarte bună pentru familii. Oferă şi multe posibilităţi de petrecere a timpului liber, de la plimbări prin pădure, căţărări şi multe altele.

Atmosfera de Après-Ski se găseşte deja din timpul zilei în căbănuţele din domeniul schiabil. Seara însă, prietenii Après-Ski-ului se întâlnesc în baruri şi cafenele. O discotecă este în Vigo , iar pentru o mai mare diversitatea a vieţii de noapte, puteţi merge în localităţile învecinate Campitello şi Canazei, unde multitudinea de baruri şi discoteci vă invită la petrecere. Recomandată este vizitarea unuia dintre restaurantele unde se servesc feluri tradiţionale ladine, uşoare şi condimentate. La acestea merge un pahar de vin din regiune, pentru o seară perfectă. Oferta de petrecere a timpului liber din Fassatal este de asemenea completă: zbor cu parapanta, zbor cu paraşuta, hochei pe gheaţă, patinoar, bowling, squash sau pentru cei mai romantici, o plimbare cu sania trasă de cai prin împrejurimile fermecate de iarnă. Pentru cei care caută mai multă relaxare, o vizită la centrul „Eghes-Center“ din Canazei este ideal:bazinul a fost construit după modelul termelor romane.

Domeniul schiabil care aparţine de Vigo di Fassa este Ciampedie cu 14 km de pârtii la altitudini de până la 2040 m. Cu telecabina ajungeţi uşor din staţiune aici, unde vă stau la dispoziţie pârtii în general uşoare sau de dificultate medie. În special familiile apreciază domeniul schiabil de dimensiuni plăcute, deoarece dispune şi de un Babypark, şi de supraveghere la Şcoala de Schi Vigo di Fassa. Cu skipass-ul "Val di Fassa-Carezza" vă stau sub plăci cca. 110 km de pârtii şi 39 de instalaţii pe cablu la altitudini între 1200 şi 2625 m, în domeniile Alba, Canazei, Campitello, Karersee, Pozza şi Vigol. Aici vă aşteaptă numeroase posibilităţi de freeride şi de zăpadă adâncă precum şi majoritar coborâri de dificultate medie. Experţii se dau pe pârtiile negre, cum ar fi renumita "Tomba" la Ciampedie şi iubitorii de nocturnă la Pozza. Cu skipass-ul Dolomiti Superski (contra cost) beneficiaţi chiar de 1200 km de pârtii şi 450 de instalaţii pe cablu în 12 domenii schiabile (vezi regiunea de schi). Printre ele se numără şi Sella Ronda, cei 40 km care înconjoară masivul Sella sunt obligatorii pentru orice pasionat de schi! Pentru snowboarderi există în domenile Alpe Lusia-Bellamonte şi Belvedere snowpark-uri mari, iar Col Rodella dispune de un fun park cu Boardercross.

Fanii de schi fond vor fi încântaţi de posibilităţile din Fassatal. Pe parcursul celor 50 km de pârtii sunt porţiuni atât cu un grad mai redus cât şi unele cu un grad mai ridicat de dificultate. Renumita "Marcialonga" este accesibilă pentru public, dar şi pentru competiţii de maraton şi are o lungime de peste 70 km din Fassatal până în Fleimstal. Alte porţiuni ale pârtiei Marcialonga pot fi înzăpezite cu tunuri de zăpadă, astfel încât iubitorii de schi fond să nu fie îngrădiţi. Cu o lungime de 4,5 km, pârtia Ciancoal din Pozza di Fassa este chiar până la ora 23:00 luminată, oferind astfel distracţie până târziu în noapte. Interesant devine la pârtia de înălţime din Ciampac pentru cei rezistenţi, care îşi pot testa experienţa la un curs de schi între Pozza şi Canazei.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Hotel La Molinella, Val di Fassa, Italia

Verifica tarife si disponibilitate