Israel - Boboteaza la Raul Iordan, 6 zile, 2020
descarca pdf

Toate Locatiile, Israel
Pentru cei care iubesc calatoriile si nu numai, Israel este un prilej de a face cunostinta cu istoria; este o destinatie unde descoperim un amalgam de arhitectura veche si noua, descoperim cum se imbina cele trei mari religii monoteiste si traditiile lor. 
Israelul este locul unde doresti o viata sa ajungi si de unde te intorci cu un sentiment de liniste interioara de care se bucura numai cei care au calcat pe urmele lui Iisus pe Via Dolorosa.
Haifa cu Gradinile Bahai si Manastirea Stella Maris, nordul Israelului cu Nazaretul, Muntele Tabor, Capernaum, Bethleem cu Biserica Nasterii si Ierusalim cu Muntele Maslinilor, Muntele Sion si Via Dolorosa sunt numai cateva din locurile pe care va propunem sa le vizitati in cele 6 zile pe care le petreceti alaturi de noi.

SERVICII INCLUSE IN TARIF
avion Bucuresti - Tel-Aviv - Bucuresti
taxe de aeroport,
autocar cu aer conditionat si sistem audio la destinatie
5 nopti de cazare la hoteluri de 3-4*
demipensiune (2 mese pe zi - conform programului)
toate intrarile la obiectivele din program 
taxiul pe Muntele Tabor 
ghid vorbitor de limba romana
preot insotitor din partea agentiei care asigura asistenta duhovniceasca


SERVICII NEINCLUSE IN TARIF
tips & porter in valoare de 18 Euro de persoana (se plateste obligatoriu catre ghid)
mesele  de pranz
cheltuieli personale.
Ziua 1
Ziua 1, 14 ianuarie, Bucuresti - Tel-Aviv - Haifa - Nazareth Intalnire cu insotitorul de grup in Aeroportul Bucuresti OTOPENI la ora 04.00 pentru zbor Bucuresti-Tel-Aviv cu compania Wizz Air. Decolare la ora 06.10 din Bucuresti, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 08.50. Bruhim habaim! (Bine ati venit!). Ajunsi in Tel-Aviv, dupa formalitatile vamale ne incepem pelerinajul in Tara Sfanta. Ajungem in orasul Haifa unde vedem panoramic frumoasele gradini suspendate Bahai si Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Continuam cu biserica din Cana din Galileii. Aici a avut loc prima minune a lui Iisus, prefacerea apei in vin la nunta din Cana Galileii. Plecam spre orasul care este descris ca fiind locul unde a copilarit Iisus Hristos - Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictata de fratii Morosanu in 1977. Apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna-Vestire in incinta careia se afla casa in care Fecioara Maria a fost instiintata de Arhanghelul Gavriil ca Il va naste pe Iisus. Este impresionant ca in curtea manastirii, pe partea interioara a zidului imprejmuitor, se afla icoane ale Maicii Domnului cu Pruncul, realizate in mozaic, grafica fiind conform traditiilor tarilor care au donat respectivele icoane. Cazare si cina la hotel in Tiberias/Nazareth.

Ziua 2
Ziua 2, 15 ianuarie, Muntele Tabor - Muntele Fericirilor - Capernaum Boker tov (Buna dimineata!) Mic dejun. Ne indreptam spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la Fata a Domnului; in biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Bazele acestei manastiri au fost puse de monahul Irinarh Rosetti, nascut in zona Focsani. De aici vom merge Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica octogonala ce fost ridicata pe locul unde Mantuitorul a tinut predica despre Legea cea Noua, rostind cele 9 fericiri. Optional, se poate face o relaxanta croaziera pe Marea Galilei, cu o barca ce aminteste de corabiile din timpul Mantuitorului. Vom merge catre orasul cel mai iubit de catre Mantuitorul - Capernaum, unde a savarsit cele mai multe minuni. Vedem aici ruinele Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru. La mica distanta se afla Tabgha - loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti si hranirea a peste 5000 de oameni. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 3
Ziua 3, 16 ianuarie, Ierusalim, Via Dolorosa - Bethleem, Biserica Nasterii Mic dejun. Intram in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Revenim in Bethleem pentru a vizita Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita \\\'Betleemita\\\' sau \\\'Aparatoarea Bethleemului\\\'). De aici vom pleca sa vizitam Grota Laptelui, unde, potrivit traditiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la inger sa fuga in Egipt. Cazare si cina la hotel in Bethleem. Laila tov! (Noapte buna!!.

Ziua 4
Ziua 4, 17 ianuarie Hozeva - Marea Moarta - Qumran - Ierihon Mic dejun. Ne vom indrepta spre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe. In manastire sunt adapostite moastele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfant nascut in zona Botosanului) si tot aici se afla si pestera unde a trait multi ani Proorocul Ilie. Coboram pe valea Iordanului si oprim la locul considerat a fi cel adevarat al botezului lui Iisus. Aici vom primi binecuvantarea in apele Raului Iordan. Ne indreptam spre Qumran, unde vom merge la un magazin de produse cosmetice pe baza de saruri de la Marea Moarta, dupa care vom face un scurt dar relaxant popas la Marea Moarta - lipsita de viata si situata la -420 m. sub oceanul planetar. Cine doreste poate experimenta si baie in marea cu cea mai ridicata salinitate din lume. Plecam spre Ierihon, cel mai vechi oras din lume, unde vor vizita Biserica Dudul lui Zaheu apoi ne indreptam catre Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Langa raul Iordan este Manastirea Sf. Gherasim. Aici avem ocazia sa aflam ceea ce spune traditia despre vietuirea Sf. Gherasim de la Iordan alaturi de leu sau. Cazare si cina la hotel in Bethleem. Be teavon! (Pofta buna!)

Ziua 5
Ziua 5, 18 ianuarie, Procesiunea de sfintire a apelor la Raul Iordan - Ierusalim, Muntele Maslinilor Shalom! (Pace!) Mic dejun. Coboram pe valea Iordanului si oprim la locul considerat a fi cel adevarat al botezului lui Iisus. Aici vom participa la procesiunea de sfintire a apelor oficiata de catre Patriarhul Ierusalimului si vom lua partea la minunea intoarcerii apelor Iordanului. Ne indreptam spre Ierusalim, numit si Orasul Pacii, unde pe Muntele Maslinilor, vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde ne inchinam la locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Iisus i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca \\\'Tatal nostru\\\'; Manastirea \\\'Dominus Flevit\\\' (\\\'Domnul a plans\\\') zidita in forma de lacrima, pe locul unde Iisus Hristos a plans lipsa credinta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Cetatea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fie prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului ce adaposteste Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Cazare si cina la hotel in Bethleem

Ziua 6
Ziua 6, 19 ianuarie, Ierusalim, Ein Karem, Muntele Sion - Tel-Aviv Mic dejun. Plecam spre Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vizitam Biserica si locul unde s-a nascut \\\\\\\'cel mai mare om nascut dintr-o femeie\\\\\\\'. Plecam spre Ierusalim. Mergem pe Muntele Sion unde ne vom vizita Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul \\\\\\\'Cina cea de Taina\\\\\\\' si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Zidul Plangerii. Avand in minte si in suflet scena de acum 2000 ani botezului lui Iisus in apele Iordanului ne indreptam spre hotel. Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. De aici vom merge in Tel-Aviv si vom face un tur panoramic de oras in care vom vedea cele mai importante locuri din \\\\\\\'Orasul primaverii\\\\\\\', asa cum este numit Tel-Aviv. La capatul a 6 zile pline de trairi launtrice si avand in minte salutul vechilor israelieni \\\\\\\'Si la anul la Ierusalim\\\\\\\' ne indreptam spre Aeroportul din Ben Gurion. Urmam formalitatile vamale si ne imbarcam pentru zborul spre Bucuresti. Lehitraot Israel! (La revedere Israel!) Decolare din Tel-Aviv la ora 22.35, aterizare in Bucuresti la ora 01.20 (a doua zi)

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Avion Wizz Air Bucuresti - Tel-Aviv
Transport Avion Wizz Air Tel-Aviv - Bucuresti

vezi mai multe

Alege localitatea de plecare