Circuit Georgia si Armenia  

Circuite Georgia Armenia, Georgia

Program:

Ziua 1. Bucuresti – Tbilisi

Check-in si imbarcare pe aeroportul din Bucuresti Otopeni cu destinatia Tbilisi. Sosire dupa miezul noptii si transfer la hotel. Mic dejun. Tur de oras in Tbilisi unde se viziteaza Centrul Vechi, Fortareata Narkhala, Podul Pacii si la exterior Teatrul de Papusi. Urcare  cu telegondola pe colina Mtatsminda pentru a admira panorama orasului. Seara, optional*, cina la un restaurant local cu specific georgian. Cazare la hotel in zona Tbilisi.

Ziua 2. Tbilisi - Mtskheta - Gudauri

Mic dejun. Plecare spre Mtskheta, important centru religios si vechea capitala a Georgiei, unde se viziteaza Biserica Dzhari, construita in secolul VI, si catedrala Svotiochoveli, care dateaza din secolul XI. Se traverseaza statiunea montana Gudauri, situata la 2395m altitudine. Oprire la Biserica fortificata Ananuri, fosta resedinta a ducilor de Aragvi, apoi transfer spre Kazbegi. Seara, cazare la hotel in zona Gudauri.

Ziua 3. Gudauri - Tbilisi

Mic dejun. Transfer cu masini de teren 4X4 catre Biserica Sfintei Treimi din localitatea Gergeti, aflata la 2170m. În conditii meteo prielnice, se poate admita muntele Kazbeh, unul dintre cei mai inalti munti din Georgia (5047m inaltime). Transfer spre Tbilisi. Seara, cazare la hotel in zona Tbilisi.

Ziua 4. Tbilisi - Dilijan

Mic dejun. Plecare spre Armenia, primul stat al lumii care a adoptat crestinismul. Dupa trecerea frontierei pe la Sadakhlo, se viziteaza Manastirea Haghpat, o manastire medievala armeneasca, considerata o capodopera a arhitecturii religioase si un centru major de educatie in Evul Mediu. Seara, optional*, cina traditionala cu preparate locale la o familie acasa. Cazare la hotel in zona Dilijan.

Ziua 5. Dilijan – Sevan – Erevan

Mic dejun. Plecare spre Lacul Sevan, considerat perla albastra a Armeniei, unde se viziteaza Manastirea Sevanavank, una dintre cele mai vizitate si fotografiate din Armenia. Se continua calatoria pe Drumul Matasii spre Pasul Selim, unde se viziteaza un vechi carevanserai, ce dateaza din secolul XIV. Dupa-amiaza, plecare spre provincia Vayots Dzor, regiune recunoscuta pentru zona viticola. Aici se cultiva soiul Areni, unicat in lume, din care se produce vinul cu acelasi nume. Oprire la o crama pentru prânz si degustare de vinuri locale. Se viziteaza manastirea Noravank, situata intr-un defileu spectaculos, sapat in stânci rosiatice, apoi Manastirea Khor Virap, situata pe un deal cu o priveliste minunata asupra muntelui Ararat. Transfer spre Erevan. Cazare la hotel in zona Erevan.

Ziua 6. Erevan

Mic dejun. Tur de oras in Erevan, una dintre cele mai vechi capitale ale lumii. Se viziteaza: Muzeul Matenadaran, care adaposteste multe manuscrise vechi cu insemnatate istorica, Radio Erevan, Cascada si Muzeul de Arta Contemporana. Optional* prânz la o brutarie locala, unde se poate observa tehnica traditionala de coacere a celebrei pâini armenesti, lavas. Deplasare la Templul Garni, dedicat zeului soarelui Mithra  si  la Manastirea Geghard, situata pe cheile Râului Azat, capodopera a arhitecturii armene medievale, inclusa in Patrimoniul UNESCO. Cazare la hotel in zona Erevan.

Ziua 7. Erevan

Mic dejun. Ziua este libera sau, optional*, excursie de o zi la Musaler, localitate faimoasa pentru Memorialul rezistantei de la Musa Dagh, Biserica Sfânta Hripsime, inclusa in patrimoniul UNESCO si vizita la fabrica de cognac Ararat, cu prânz inclus la o scoala de arte. Cazare la hotel in Erevan.

Ziua 8. Erevan - Bucuresti

Transfer la aeroport pentru check-in si imbarcare pe cursa cu destinatia Bucuresti Otopeni.   

 Servicii incluse:
 • Transport cu avionul pe ruta București – Tbilisi/ Erevan – București
 • 1 bagaj de cala si 1 bagaj de mana/ persoana
 • Taxe de aeroport
 • Transport cu autocar modern pe tot parcursul circuitului
 • Cazare 8 nopti in camera dubla in hoteluri de 3 si 4 stele cu mic dejun
 • Vizita la o crama pentru degustare de vinuri locale armenesti (pranz incus)
 • Intrari la obiectivele turistice
 • Asistenta turistica in limba romana


Alte servicii:
 • Pachet mese (3 cine la hotel, 2 cine traditionale in zilele 1 si 4, 2 pranzuri in zilele 5 si 6): 99 Euro/ persoana - 99.00 EUR
 • Excursie de o zi la Musaler, Biserica Sfânta Hripsime și fabrica de cognac Ararat (prânz inclus): 70 €/ persoana - 70.00 EUR
 • Asigurare medicala si asigurare storno

vezi mai multe

Alege localitatea de plecare