Israel-Iordania, descopera Orientul apropiat, 2020 Wizz Air
 

Toate Locatiile, Iordania
Daca despre Israel se poate spune ca are cele mai importante locuri sfinte, despre Iordania se poate spune ca este locul de unde Moise a zarit \'Tara Fagaduintei\', locul in care Iisus a fost botezat si fortareata in care Irod a ordonat decapitarea Sf. Ioan Botezatorul dar si ca aici se afla Petra - oras antic, ce ar merita pe deplin sa fie inclus in lista celor 7 minuni ale lumii moderne. Indiferent de gusturi, preferinte si religie, Iordania are mult mai mult de oferit, in afara de zestrea culturala.
Itinerariu

TARIFUL INCLUDE
transport avion Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti,
taxe de aeroport,
transport cu autocar cu aer conditionat, conform programului,
6 nopti cazare la hoteluri de 4* si 3* conform clasificarii din Israel si Iordania
demipensiune (2 mese pe zi - conform programului)
taxe de intrare la obiectivele din program inclusiv la Petra
preot insotitor din partea agentiei care asigura asistenta duhovniceasca
ghid vorbitor de limba romana in Israel 
ghid vorbitor de limba romana in Iordania


TARIFUL NU INCLUDE
taxiul la Manastirea Sf. Sava (10 euro/pers,)
taxiul pe Muntele Tabor (10 euro/pers.)
Tips & porter in valoare de 20 Euro de persoana (se achita obligatoriu catre ghidul local)
Taxe de rezervare si de viza pentru Iordania - 45 Euro/pers. (se achita la inscriere, in agentie)
cheltuieli personale.

Ziua 1
Ziua 1, Bucuresti - Tel Aviv - Nazareth Intalnire cu insotitorul de grup in Aeroportul Bucuresti OTOPENI la ora 04.00 pentru zbor Bucuresti-Tel-Aviv cu compania Wizz Air. Decolare la ora 06.10 din Bucuresti, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 08.50. Bruhim habaim! (Bine ati venit!). Ajunsi in Tel-Aviv, dupa formalitatile vamale ne incepem pelerinajul in Tara Sfanta. Ajungem in orasul Haifa unde vedem panoramic frumoasele gradini suspendate Bahai si Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Continuam cu biserica din Cana din Galileii. Aici a avut loc prima minune a lui Iisus, prefacerea apei in vin la nunta din Cana Galileii. Ne indreptam spre orasul care este descris ca fiind locul unde a copilarit Iisus Hristos - Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictata de fratii Morosanu in 1977. Apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna-Vestire in incinta careia se afla casa in care Fecioara Maria a fost instiintata de Arhanghelul Gavriil ca Il va naste pe Iisus. Este impresionant ca in curtea manastirii, pe partea interioara a zidului imprejmuitor, se afla icoane ale Maicii Domnului cu Pruncul, realizate in mozaic, grafica fiind conform traditiilor tarilor care au donat respectivele icoane. Cazare si cina la hotel in Tiberias/Nazareth

Ziua 2
Ziua 2, Muntele Tabor - Capernaum - Amman Boker tov (Buna dimineata!) Mic dejun. Ne indreptam spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la Fata a Domnului; in biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Coboram spre Marea Galileii si mergem pe Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica octogonala ce fost ridicata pe locul unde Mantuitorul a tinut predica despre Legea cea Noua, rostind cele 9 fericiri. Optional, se poate face o relaxanta croaziera pe Marea Galilei, cu o barca ce aminteste de corabiile din timpul Mantuitorului. Vom merge catre orasul cel mai iubit de catre Mantuitorul - Capernaum, unde a savarsit cele mai multe minuni. Vom vedea ruinele Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru. La mica distanta se afla Tabgha - loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti si hranirea a peste 5000 de oameni. Dupa amiaza ne deplasam la Ben Shean (Decapolis), trecand din Israel in Iordania. Ne indreptam spre Amman, capitala Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Cazare si cina in hotel in Amman.

Ziua 3
Ziua 3, Amman - Petra - Amman Micul dejun. Ziua de azi o vom dedica uneia dintre minunile lumii - Petra, supranumit si orasul rosu. Petra trebuie sa fie pe lista celor mai multi oameni de locuri de \'must-visit\'. Este bijuteria Iordanului, orasul pierdut al. Nabateanilor biblici, o serie impresionanta de morminte si locuinte ascunse in spatele fatadelor ornamentate sculptate direct in stanca. Datand din secolul al VI-lea i.en, site-ul a fost pierdut fata de mintile occidentale pana cand a fost redescoperit in 1812 de catre un explorator elvetian. Imaginea fatadei Trezoreriei, cunoscuta sub numele de Siq - este, fara indoiala, cea mai frapanta priveliste a intregii regiuni. Aceasta este o zi memorabila explorand o destinatie cu adevarat extraordinara, o imagine care ne va ramane mult timp in minte. (se recomanda incaltaminte comoda pentru mers pe jos cca. 5 km.) Parasim Petra si trecand peste Valea lui Moise, revenim la Amman si facem un tur panoramic al orasului. Cazare si cina la hotel in Amman.

Ziua 4
Ziua 4, Amman - Madaba - Ierihon - Bethleem Mic dejun. Ne indreptam catre \'Orasul Mozaicului\' - Madaba, unde principala atractie este Biserica Greco - Ordodoxa Sf. Gheorghe si harta din mozaic a Ierusalimului si a Pamantului Fagaduintei: reprezentarea grafica contine doua milioane de bucati viu colorate ce ilustreaza dealuri, vai, orase dar si Delta Nilului. Vom continua calatoria noastra cu vizita pe Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei de unde Moise a vazut pamantul fagaduintei si de unde ne vom bucura de o panorama spectaculoasa asupra Vaii Iordanului si a Marii Moarte. Deplasare spre granita si vom trece in Israel in dreptul orasului Ierihon-cel mai vechi oras din lume, apoi ne indreptam spre valea Iordanului si vom vedea locul considerat a fi locul adevarat botezului lui Iisus; vom primi binecuvantarea in apele raului in care odinioara a fost botezat Iisus. Langa raul Iordan este Manastirea Sf. Gherasim. Aici avem ocazia sa aflam ceea ce spune traditia despre vietuirea Sf. Gherasim de la Iordan alaturi de leu sau. Ne deplasam catre Ierihon, de unde vom avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Dupa aceea vom merge catre Manastirea \\\\\\\\\\\\\\\'Dudul lui Zaheu\\\\\\\\\\\\\\\'. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 5
Ziua 5, Ierusalim, Muntele Maslinilor, Via Dolorosa Mic dejun. Ne indreptam spre Ierusalim, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde ne inchinam la locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca \'Tatal nostru\'; Manastirea \'Dominus Flevit\' (\'Domnul a plans\') zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa credinta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fie prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului ce adaposteste Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Intram in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 6
Ziua 6, Man. Sf. Sava - Bethleem, Biserica Nasterii Domnului - Ein Karem Dupa micul dejun mergem in pustiul Iudeii pentru a vizita Manastirea Sf. Teodosie unde este Pestera Magilor in care se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia - mama Sf. Sava, Sf. Evloghia - mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota - mama Sf. Cosma si Damian. De la Manastirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile catre Manastirea Sf. Sava, manastirea care dateaza din sec. V si care adaposteste moastele Sf. Sava (accesul in incinta manastirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea manastirea si locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Dupa amiaza vom merge in Bethleem unde vom vizita Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de Maicii Domnului numita \'Betleemita\' sau \'Aparatoarea Bethleemului\'); de aici la proximativ 500m se afla Grota Laptelui, unde potrivit traditiei era adapostita Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la inger sa paraseasca Betleemul si sa fuga in Egipt. Deplasare la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vizitam Biserica si locul unde s-a nascut \'cel mai mare Om nascut dintr-o femeie\' si Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 7
Ziua 7, Man. Hozeva - Muntele Sion - Tel Aviv - Bucuresti Mic dejun. Deplasare catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe. In manastire sunt adapostite moastele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfant nascut in zona Botosanului) si tot aici se afla si pestera unde a trait multi ani Proorocul Ilie. Deplasare pe Muntele Sionului - ne vom inchina in Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul \'Cina cea de Taina\' si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Zidul Plangerii. De aici vom merge in Tel-Aviv si vom face un tur panoramic de oras in care vom vedea cele mai importante locuri din\'Orasul primaverii\', asa cum este numit Tel-Aviv. La capatul a 7 zile pline de trairi launtrice si avand in minte salutul vechilor israelieni \'Si la anul la Ierusalim\' ne indreptam spre Aeroportul din Ben Gurion. Urmam formalitatile vamale si ne imbarcam pentru zborul spre Bucuresti. Lehitraot Israel! (La revedere Israel!) Decolare din Tel-Aviv la ora 22.30, aterizare in Bucuresti la ora 01.20 (ziua urmatoare)

vezi mai multe

Camera Dubla
Taxe de viza si trecere a frontierei
Transport Avion Wizz Air Bucuresti - Tel-Aviv
Transport Avion Wizz Air Tel-Aviv - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Israel-Iordania, descopera Orientul apropiat, 2020 Wizz Air, Toate locatiile, Iordania

Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
verifica
2
3
4
5
verifica
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
verifica
19
20
verifica
21
22
23
24
verifica
25
26
27
28
29
30
verifica
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
verifica
2
3
4
5
6
7
8
verifica
9
10
verifica
11
12
13
14
15
16
verifica
17
18
19
20
verifica
21
22
verifica
23
24
verifica
25
26
27
28
29
30
31
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
verifica
6
7
8
9
10
11
12
13
14
verifica
15
16
17
18
19
verifica
20
21
22
23
24
verifica
25
26
verifica
27
28
verifica
29
30
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
verifica
20
21
22
23
24
25
26
verifica
27
verifica
28
29
verifica
30
31
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
verifica
7
8
9
10
11
12
13
verifica
14
15
16
17
18
19
20
verifica
21
22
23
24
25
26
27
verifica
28
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
verifica
7
8
9
10
11
12
13
verifica
14
15
16
17
18
verifica
19
20
verifica
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
verifica
4
5
6
7
8
9
10
verifica
11
12
13
14
15
verifica
16
17
verifica
18
19
20
21
22
23
24
verifica
25
26
27
verifica
28
29
30
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
verifica
2
3
4
5
6
7
8
verifica
9
10
11
12
13
verifica
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
verifica
13
14
15
16
17
18
19
verifica
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30