Sunteți aici: AcasaVacante/SejururiCroatiaZagreb

Zagreb (0)

Central european in aparenta si spirit, Zagreb poarta semnul distinctiv al secolelor petrecute sub  Viena si Budapesta, dar  ramane ferm croat. Vizitatorii  acestui nou membru al Uniunii Europene vor gasi un loc tot mai mare de cazare, baruri cochete si restaurante, precum si sansa de a vedea unele dintre atractiile culturale cele mai importante din Croatia. Muntele Medvednica se ridica in partea de nord a orasului, situat pe un platou cu vedere spre raul Sava. Pitorescul Gornji Grad , denumit si orasul de Sus este format din strazi si cladiri pietruite amestecate datand din Evul Mediu pana in secolul al XIX-lea. In contrast, Donji Grad, sau orasul de Jos urmeaza o grila in plan geometric, cu o serie de patrate verzi si cldiri austro-ungare ridicate incepand de la sfarsitul secolului al XIX-lea.

 

Orasul este pare a fi alimentat de cafeina, cultura cafenelei din Zagreb rivalizand puternic cu cea a Vienei. Intr-o zi de sambata dimineata, puteti asista la ritualul Spica din Zagreb, atunci cand cei mai preocupati de moda isi pun cele mai frumoase haine si hoinaresc de la cafenea la alta pe strazile din Trg Petar Preradovića si Bogovićeva. In serile calde, toata lumea, localnici si turisti deopotriva se indreapta spre multimea de cafenele care se gasesc pe linia pietonala din strada Tkalčićeva in Gornji Grad.

 

Terasele cafenelelor se gasesc  in fiecare spatiu disponibil din fata caselor neoclasice mici in culori pastelate,  o reminiscenta a centrelor istorice din Praga si Budapesta. Zagreb este o destinatie atragatoare, cu o multime de lucruri de vazut si facut in aceasta tara prietenoasa si primitoare. Orasul  este cel mai infloritor primavara si in primele luni de vara, atunci cand toata lumea este  afara si isi savureaza cafeaua. Acesta este, de asemenea, momentul in care cea mai mare parte din evenimente au loc, inclusiv Festivalul de Dans, Fasnik si Croatia Open.

Contact

0746.067.207

0758.075.997

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Inscriere Newsletter

* indicates required
 

Briant Social

Galerie foto

Despre noi

Ne definim ca o agentie de turism full-service, ce ofera atat servicii pentru companii, cat si servicii de business travel sau incoming. 

Telefon: 0746.067.207 ; 0758.075.997
Fax:     021.210.12.84
Email:   Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Sediul nostru:

Bucuresti, sector 2, Calea Mosilor nr. 274

Program:

Luni - Vineri: 09:00 - 18:00
Sambata: 10:00 - 14:00
Duminica: inchis

Sunteți aici: AcasaVacante/SejururiCroatiaZagreb
Scroll to Top