Sunteți aici: AcasaVacante/SejururiCroatiaDubrovnik

Dubrovnik (0)

O cetate inconjurata cu ziduri, situata la poalele unui munte incaruntit, Dubrovnik este destinatia turistica din Croatia cea mai popular, si nu este greu de vazut  de ce. Oras medieval, in esenta, remodelat de planificatorii baroci dupa un cutremur dezastruos din 1667, are un centrul istoric care pare sa fi fost suspendat in timp de atunci. Biserici  si cladiri publice se amesteca perfect cu case de piatra cu obloane verzi, formand un ansamblu perfect, relativ neatins din secolul XXI. In afara zidurilor orasului, suburbanul Dubrovnik emana eleganta mediteranean: gradinile au  explozie de flori colorate,  iar copaci plini smochine, lamai, portocale si piersici de abia isi duc povara.

 

Dubrovnik merita viztat in orice moment al anului, desi primavara si vara, cand oamenii isi petrec ziua pe strada si cafenelele raman deschise pana tarziu in noapte, este perioada cea mai potrivita. Pentru un plus de cultura vizitati Estoril in timpul Festivalului de Vara de la Dubrovnik, in iulie si august, atunci cand orasul capata o stralucire aparte, sau in timpul iernii cand are loc Sarbatoarea Sfantului Blaise pe 3 februarie, moment in care patronul spiritual al orasului este onorat de o parada si masa speciala. Cu o populatie de putin peste 49.000 persoane, Dubrovnik nu este  atat de mare pe cat s-ar putea crede, si, desi se intinde de-a lungul coastei de cativa kilometri, inima ei reala este orasul vechi compact. Circuitul zidurilor orasului este una dintre principalele atractii in Dubrovnik.

 

Restul orasului vechi poate fi usor acoperit intr-o zi si jumatate, desi odata ce  incepeti sa va bucurati de atmosfera va fi dificil sa va mobilizati. Cel mai bun loc pentru inot si plaja este insulita Lokrum, la o scurta plimbare cu barca din orasul vechi. Principalele statiuni turistice la sud de Dubrovnik, Župa Dubrovacka și Cavtat, sunt usor accesibile din oras cu transportul public. In plus, portul Dubrovnik este poarta de acces fireasca la  insulele Adriatice croate sudice , unde insulele semi-salbatice din Koločep, Lopud si Sipan sunt excelente pentru cei care vor sa fuga departe de aglomeratie. Putin mai departe la mare, insula verde Mljet este una dintre cele mai frumoase de pe intreaga coasta.

Contact

0746.067.207

0758.075.997

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Inscriere Newsletter

* indicates required
 

Briant Social

Galerie foto

Despre noi

Ne definim ca o agentie de turism full-service, ce ofera atat servicii pentru companii, cat si servicii de business travel sau incoming. 

Telefon: 0746.067.207 ; 0758.075.997
Fax:     021.210.12.84
Email:   Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Sediul nostru:

Bucuresti, sector 2, Calea Mosilor nr. 274

Program:

Luni - Vineri: 09:00 - 18:00
Sambata: 10:00 - 14:00
Duminica: inchis

Sunteți aici: AcasaVacante/SejururiCroatiaDubrovnik
Scroll to Top