Sunteți aici: AcasaVacante/SejururiCipruNicosia

Nicosia (0)

Situata in partea de nord a Ciprului si aproape de inima insulei, capitala Nicosia  ofera ceva cu totul diferit fata de selectia mare de statiuni turistice de pe litoral imprastiate de-a lungul coastelor mediteraneene de nord si sud. Nicosia este impartita in doua regiuni distincte, zona de nord ocupata de turci, si cea de sud ocupata de republicani, ca urmare a invaziei turce din 1974. Trecerea intre nordul si sudul Nicosiei a fost o data limitata, dar nu mai este nici o problema.

 

Asadar, mergeti in nordul Nicosiei pentru mestesuguri traditionale cipriote si  piete, sau ramaneti in partea de sud pentru a explora peretii sai venetieni din secolul al XIV –lea. In oricare parte va aflati, exista sigur o multime de atractii bune in apropiere. Tururi ghidate de mers pe jos sunt disponibile in ambele regiuni ale orasului, In sudul Nicosiei, vizitati Moscheea Arablar, Biserica Faneromeni, Moscheea Omeriye si gradinile municipale, in timp ce in partea de nord, Buyuk Hammam si Teatrul cipriot-turcesc Shadow atrage cei mai multi turisti. Cartierul Laiki Yitonia din partea de sud detine principalele locuri de interes, atat vechi si noi. Situat pe Plateia Archiepiskopou Kyprianou, Palatul Arhiepiscopal este un punct de reper venetian minunat si a fost complet renovat. Un numar de site-uri istorice raman aproape, dintre care cele mai bune sunt Poarta Famagusta si Poarta Pafos.  

 

Capitala cipriota detine unele dintre cele mai importante muzee de pe insula. Muzeul Cipru iese in evidenta, fiind  cunoscut pentru relicve arheologice colectate de la necropola Tamassos, si cifrele de teracota din Agia Irini. Muzeul de bijuterii, Muzeul Etnografic si Muzeul Municipal Leventis sunt alte cateva atractii culturale. Fiind relativ aproape de centrul Ciprului, Nicosia este o baza buna pentru a investiga insula. Spre exemplu, pentru un drum de o jumatate de ora cu masina veti gasi atractiile turistice din Harbourfront si plajele din Kyrenia.

Contact

0746.067.207

0758.075.997

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Inscriere Newsletter

* indicates required
 

Briant Social

Galerie foto

Despre noi

Ne definim ca o agentie de turism full-service, ce ofera atat servicii pentru companii, cat si servicii de business travel sau incoming. 

Telefon: 0746.067.207 ; 0758.075.997
Fax:     021.210.12.84
Email:   Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Sediul nostru:

Bucuresti, sector 2, Calea Mosilor nr. 274

Program:

Luni - Vineri: 09:00 - 18:00
Sambata: 10:00 - 14:00
Duminica: inchis

Sunteți aici: AcasaVacante/SejururiCipruNicosia
Scroll to Top