Sunteți aici: AcasaVacante/SejururiBulgariaKavarna

Kavarna (0)

Kavarna este unul dintre orasele relativ mari de-a lungul coastei Marii Negre, cu un portul al orasului care se ocupa de nave de pasageri si marfa. Acesta este situatla 48 km nord de Varna si la doar 12 km distanta de pitorescul Kaliakra. Coasta de nord a orasului este mare si abrupta, stralucind cu pietre de calcar, in timp ce partea de sud a orasului se mandreste cu o plaja excelenta. Orasul dateaza din timpuri tracice. Zona a fost initial dominata de o cetatea greaca, urmand ca dupa mai multe schimbari si un cutremur puternic sa fie reconstruita intr-o fortareata bulgareasca numita Karvuna, doar pentru a fi distrusa din nou de o invazie de triburi de tatari in Evul Mediu.

 

Dupa o reconstructie completa de boierul Balik, orasul a devenit un principat independent numit Karbonska Hora. Dupa intemeierea statului bulgar orasul si-a schimbat numele de cateva ori, ajungand ulterior la numele actual, Kavarna. Dar schimabarilenu s-au oprit aici, turcii cucerind orasul in 1393. Printre punctele de interes din Kavarna se numara dealul Chirakman, care pastreaza ramasite de vile si ziduri romane, cladiri medievale si biserici. Exista un muzeu in oras care gazduieste exponate interesante ale istoriei orasului, inclusiv o colectie impresionanta tracica, precum si, o galerie de arta si un Muzeu de Arheologie.

 

Cladiri vechi datand din epoca otomana, precum si, ruine grecesti si romane, sunt de asemenea conservate. Departe de oras, 6 kilometri la est se afla Kaliakra, unde se afla o cetate veche, numit Tirizis. Conform legendelor cetatea a fost paza trezoreriilor lui Lyzimah, succesor  lui Alexandru cel Mare. Astazi exista destul de multe ramasite ale acestor asezari antice. Se poate, de asemenea citi la Kaliakra si o legenda ce spune povestea mai multor fete bulgare care au ales sa se arunce in mare, pentru a nu fi capturate si convertite la islam de catre turci.

Contact

0746.067.207

0758.075.997

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Inscriere Newsletter

* indicates required
 

Briant Social

Galerie foto

Despre noi

Ne definim ca o agentie de turism full-service, ce ofera atat servicii pentru companii, cat si servicii de business travel sau incoming. 

Telefon: 0746.067.207 ; 0758.075.997
Fax:     021.210.12.84
Email:   Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Sediul nostru:

Bucuresti, sector 2, Calea Mosilor nr. 274

Program:

Luni - Vineri: 09:00 - 18:00
Sambata: 10:00 - 14:00
Duminica: inchis

Sunteți aici: AcasaVacante/SejururiBulgariaKavarna
Scroll to Top