Sunteți aici: AcasaVacante/SejururiBulgariaBalcik

Balcik (0)

Dupa multimea de statiuni aglomerate de-a lungul coastei Marii Negre, Balcic este o gura de aer proaspat. Un oras dragut, destul de mic, cu un port amplasat sub stancile albe de creta, Balcic este un loc de vacanta special, care pare a fi foarte indepartat de statiunea Albena, ale carei lumini pot fi vazute cu ochiul peste golf pe timp de noapte. Principalul punct de atractie aici este palatul, cu gradinile sale botanice minunate, situate de-a lungul coastei cativa kilometri.

 

Acest mic palat este cunoscut ca fiind resedinta de vara a Reginei Maria a Romaniei, atunci cand Balcic era inca parte a tarii. Castelul a fost finalizat dupa 1926 de catre regele Ferdinand, special pentru sotia sa de origine britanica. O vila la malul marii relativ modesta, desi arhitectura, un amestec de bulgar, gotic si stiluri islamice acoperite cu un minaret, cladirea este unica. Camerele contin piese de mobilier originale, in timp ce in spatele palatului sunt extinse gradinile botanice. In jur de 600 de specii diferite de flora sunt prezentate de-a lungul unei serii de gradini tematice.

 

De asemenea, in cadrul complexului mai exista o moara de apa si o capela micuta. Printre atractiile din zona se numara si Muzeul Etnografic, unde sunt expuse costume traditionale, meserii si mesteguri traditionale, precum si, Muzeul de Istorie, care contine o colectie de statui romane, ceramica medievala si fotografii de epoca ale orasului de la inceputul anilor 1900.  In ceea ce priveste plaja, cea mai mare intindere de nisip este in fata Hotelului Helios, la est de centru, dar si cateva bucati de plaja artificiala ticsite cu umbrele de soare,  restul tarmului fiind foarte ingust, format din moloz și bolovani,  desi exista mai multe debarcadere concrete utilizate de unii turisti pentru plaja.

Contact

0746.067.207

0758.075.997

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Inscriere Newsletter

* indicates required
 

Briant Social

Galerie foto

Despre noi

Ne definim ca o agentie de turism full-service, ce ofera atat servicii pentru companii, cat si servicii de business travel sau incoming. 

Telefon: 0746.067.207 ; 0758.075.997
Fax:     021.210.12.84
Email:   Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Sediul nostru:

Bucuresti, sector 2, Calea Mosilor nr. 274

Program:

Luni - Vineri: 09:00 - 18:00
Sambata: 10:00 - 14:00
Duminica: inchis

Sunteți aici: AcasaVacante/SejururiBulgariaBalcik
Scroll to Top